

Romantismul cu tot farmecul sau si fascinatie are parte de cateva mituri si realitati. Fiecare dintre noi are o definitie clara despre iubire si romantism. Unul dintre cele mai intalnite mituri despre dragoste este asocierea acesteia cu casatoria. Ideile preconcepute despre romantism si dragoste trebuie separate pentru ca nu se rezuma la casatorie. In timp ce dragostea este o expresie a sentimentelor unei persoane fata de alata, casnicia reprezinat in fond un contract social, care nu implica o forma de romantism permanenta in relatia unui cuplu.
Adevarata iubire presupune acceptarea celuilalt cu defecte si calitati. Romantismul se bazeaza de fapt pe convietuirea celor doi parteneri, nu pe absenta. Un alt mit despre aceste sentimente este cel legat de corelatia dintre romantims si pasiunea fizica. Atractia fizica poate induce starea de romantism, insa sunt cazuri in care aceasta apare doar pentru a-si indeplinii scopul. Am putea traduce romantismul ca fiind sentimentul spontan care se desfasoara in mod natural in timp si in anumite situatii.
Contrangerile si eforturile impuse pentru a face aceste gesturi se observa in timp, ducand la insatisfactia de a avea o relatie cu persoana respectiva. Nu trebuie sa simtim nevoia de a avea mai mult timp in dragoste, aceste stari sunt coordonate de sentimente si momente petrecute impreuna cu partenerul si partenera. In ultima perioada, romantismul a devenit mai degraba un cliseu, rezumandu-se la daruirea de cadouri, flori sau bomboane. Este esential sa fim unici in relatia noastra, facand numai gesturi care ne aduc fericirea atat a noastra, cat si a partenerului.
„Te iubesc” a devenit mai degraba o actiune obisnuita, in loc sa ramana o simbolizare a dragostei si atentiei pe care o acordam partenerului de cuplu. Este esential ca fiecare persoana sa ramana angrenata in ceea ce simte cu adevarat, mai ales cand vine vorba de dragoste si romantism, bazatepe instinctele naturale ale fiecaruia.
Comments are closed.